Werkwijze

Het kan een grote stap voor je zijn om naar een huidtherapeut te gaan. Daarom biedt JC Huidkliniek laagdrempelige en transparante zorg. De huidtherapeut neemt ruim de tijd om behandel- en thuisadviezen te geven.

Afspraak maken

Bij JC Huidkliniek wordt er uitsluitend op afspraak behandeld. Je kunt een afspraak maken via het contactformulier, per e-mail, telefonisch of via een WhatsApp bericht.
JC Huidkliniek is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-21386838. Het kan zijn dat dat we je niet te woord kunnen staan, omdat de kliniek gesloten is of omdat we in behandeling zijn. Laat dan vooral een voicemail bericht achter en spreek hierin duidelijk je naam en telefoonnummer in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Per e-mail zijn we te bereiken via info@jchuidkliniek.

Intakegesprek

Een eerste afspraak noemen wij ook wel het intakegesprek. Deze is volledig vrijblijvend en kosteloos, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Afhankelijk van de hulpvraag zal er 15 tot 60 minuten worden ingepland voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek vragen we met welke reden je de praktijk bezoekt en vragen we relevante medische gegevens uit. De huidtherapeut neemt daarnaast ruim de tijd om je te informeren je (eventuele) huidprobleem en hierbij is voldoende ruimte om vragen te stellen. Vervolgens zullen de behandelmogelijkheden en bijbehorende kosten worden besproken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Iedere huid is uniek net zoals ieder op maat gemaakt behandelplan dat de huidtherapeut adviseert.

Graag verzoeken we je om tijdens het intakegesprek een geldig identiteitsbewijs, eventuele verwijsbrief en medicatieoverzicht mee te nemen.

Directe toegankelijkheid

Een huidtherapeut is sinds 2011 direct toegankelijk. Dit betekent dat een huidtherapeut sindsdien bevoegd is om cliënten in behandeling te nemen, zonder verwijsbrief van een huisarts of medisch specialist. Mocht er tijdens het intakegesprek blijken dat de indicatie niet kan worden behandeld door de huidtherapeut, dan zal er worden aangeraden om contact op te nemen met de huisarts. In sommige gevallen dient de huisarts goedkeuring te geven voor de behandeling, bijvoorbeeld bij een ‘verdacht’ plekje of vlekje.  

Behandeling

Indien je akkoord gaat met het behandelplan, wordt de behandeling gestart. Eventueel kan de huidtherapeut je vragen een toestemmingsformulier te ondertekenen. Tijdens het intakegesprek ontvang je tevens de voor- en nazorginstructies, zodat je goed geïnformeerd bent over de behandeling.
Tijdens de behandeling zal de huidtherapeut ten alle tijden uitleggen wat ze aan het doen is en wat je mogelijk kunt voelen op de huid. Als de behandeling als gevoelig wordt ervaren, zal de huidtherapeut je geruststellen en indien mogelijk in een langzamer of juist sneller tempo werken.

Regelmatig vinden er evaluatiemomenten plaats, waarbij foto’s worden vergeleken en waar jouw mening net zo belangrijk is. Indien nodig wordt tussentijds het behandelplan in overleg aangepast.

Betaling & vergoeding

Facturen kunnen per pin of contant voldaan worden in de praktijk. Mocht je een vergoeding hebben vanuit je zorgverzekeraar, dan kun je de factuur indienen bij de zorgverzekeraar.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak wijzigen of annuleren?

Als het niet lukt om een afspraak na te komen, vragen we je om zo snel mogelijk per telefoon of e-mail te annuleren. In de tijd die voor jou gereserveerd was, kan er dan mogelijk nog iemand anders geholpen worden.
Wanneer je niet de afspraak verschijnt, of minder dan 24 uur voor aanvang afmeldt, zijn we genoodzaakt kosten in rekening te brengen. De kosten bedragen 50% van de afgesproken behandeling.

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?

Hoewel we veel waarde hechten aan persoonlijke service, uitgebreide voorlichting en kwaliteit, kan het onverhoopt voorkomen dat iemand niet tevreden is. We verzoeken je vriendelijk om de klacht of het probleem eerst met de desbetreffende huidtherapeut te bespreken. In veel gevallen kunnen zij samen een goede en passende oplossing vinden.
Wanneer het niet lukt om samen een passende oplossing te vinden, kun je je richten tot de Klachten- en geschillenregeling Paramedici. JC Huidkliniek is hierbij aangesloten, omdat zij lid is van de NVH. Deze commissie is onafhankelijk en zal kosteloos bemiddelen bij het vinden van een passende oplossing.

Hoe weet ik dat JC Huidkliniek kwaliteit biedt?

De huidtherapeut zal haar uiterste best doen om kwaliteit te bieden aan haar klanten. Om deze kwaliteit te waarborgen is ze ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Via het Kwaliteitsregister Paramedici wordt geregistreerd of een huidtherapeut voldoet aan de wettelijke opleidingseisen, welke zijn vastgelegd in artikel 34 Wet BIG. Vervolgens wordt er iedere vijf jaar geregistreerd of de huidtherapeut beschikt over actuele kennis en ervaring. Wij volgen dan ook verschillende cursussen en nascholingen en bezoeken daarnaast regelmatig een congres om kennis en kunde up-to-date te houden.
Daarnaast is de huidtherapeut aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Deze beroepsvereniging komt op voor de belangen van alle huidtherapeuten in Nederland, richt zich op het ontwikkelen van kwaliteitsbeleid en ze organiseren bij- en nascholingen.

Kom ik aanmerking voor een vergoeding vanuit mijn zorgverzekering?

Indien je een aanvullende verzekering hebt, is het mogelijk dat sommige behandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Deze behandelingen betreffen acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing in het gelaat. Informeer bij je zorgverzekeraar over deze mogelijke vergoeding en de bijbehorende polisvoorwaarden.

Hoe wordt mijn privacy gewaarborgd?

Wij gaan vertrouwelijk met patientengegevens om. Het patientendossier is veilig opgeslagen in een automateriseringssysteem voor de huidtherapeutische praktijk. De gegevens in deze beveiligde praktijksoftware kunnen niet verloren gaan of in onbevoegde handen terechtkomen. De gegevens kunnen wel, met jouw toestemming, gebruikt worden voor statistiek, kwaliteitsverbetering en ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Locatie

Zevenblad 42
5803LZ Venray

Openingstijden

Vrijdag 09.00-20.00 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur
Op andere dagen op afspraak

Aangesloten bij

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING


©2021 - JC Huidkliniek | ontwerp en realisatie Studio Coppis