Striae

Groeide jouw huid niet mee op het moment dat je het nodig had? Dan heb je mogelijk te maken met striae. Striae zijn lijnvormige littekens die ontstaan door het uitrekken van de dermis, de tweede huidlaag. Het kenmerkt zich door rode of paarse verkleuringen van de huid, maar naar verloop van tijd krijgen deze vaak een witte of beige-achtige kleur. Striae kan door verschillende factoren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, een groeispurt, bij snelle gewichtsveranderingen of wanneer je aan bodybuilding doet. Het komt met name voor op de borsten, buik, benen, billen en heupen.

Behandelwijze

Striae zal helaas nooit helemaal verdwijnen, maar met de juiste aanpak kan het wel verminderen. Behandeling van striae richt zich dan ook op het minder opvallend maken van de kleurverschillen en het versterken van het bindweefsel. Een effectieve behandeling hiervoor is een SkinPen microneedling behandeling. De Skinpen maakt microkanaaltjes in de huid door middel van steriele naaldjes die vibrerend in de huid  terecht komen. Deze kleine wondjes zorgen ervoor dat de huid wordt geactiveerd om meer collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor ervoor dat de striae na iedere behandeling beetje bij beetje ‘opgevuld’ wordt, waardoor de huid steviger en egaler wordt.

Skinpen behandelingen in kuurvorm worden aangeraden om een optimaal resultaat te behalen. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek, afhankelijk van de ernst, aangeven hoeveel behandelingen er nodig zijn. De SkinPen behandelingen hebben daarnaast het meeste effect bij verse, rode striae. Hoe eerder het wordt aangepakt, hoe beter.

Wil jij meer weten over de Skinpen behandeling of wil jij weten welke andere behandeling voor jou geschikt zou  zijn?
Ik vertel je er graag meer over tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Locatie

Zevenblad 42
5803LZ Venray

Openingstijden

Vrijdag 09.00-20.00 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur
Op andere dagen op afspraak

Aangesloten bij

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING


©2021 - JC Huidkliniek | ontwerp en realisatie Studio Coppis