Laserontharing

Last van ongewenste haargroei, ingegroeide haren en/of bultjes of wil je nooit meer scheren, harsen of epileren? Dan is laserontharing de oplossing voor jou! Er zijn meerdere behandelingen nodig voor het optimale resultaat, maar na iedere behandeling ben je al een korte tijd geheel of deels haarvrij.

Werking

JC Huidkliniek werkt met de Lightsheer 805nm diodelaser, welke geschikt is om alle huidtype veilig te behandelen. De energie van de laserstraal wordt omgezet in warmte, waardoor de haarfollikel beschadigd raakt en nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De Lightsheer heeft twee verschillende handstukken:
  • HIT handstuk: De High Speed geintegreerde technologie maakt gebruik van vacuum om de huid te stretchen. Hierdoor kan de laser maximale absorptie bereiken in de haarfollikel, waardoor een snelle, effectieve en nagenoeg pijnloze behandeling van grote oppervlakten mogelijk is.
  • Chilltip handstuk: Dit handstuk verkoelt de huid om de pijn te minimaliseren.
De laserbehandeling richt zich op haren die in de actieve groeifase zitten. Dat wil zeggen dat die haren nog vast aan de haarpapil zitten. Per behandeling zitten er ongeveer 20% van de haren in deze fase en ongeveer 10-12% van de haren zijn effectief verwijderd na iedere behandeling.

Voor wie

Laserontharing is geschikt voor bruine en zwarte haren. Witte, grijze en rossige haren zijn helaas niet te behandelen met de laser.
De huid mag daarnaast niet zongebruind zijn voorafgaande aan de laserbehandeling. Laserontharing is geschikt voor het gehele lichaam, voor man en vrouw en kan worden uitgevoerd als u over het algemeen gezond en niet zwanger bent.
Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut het behandelgebied beoordelen en de medische voorgeschiedenis uitvragen, om te bepalen of je in aanmerking komt voor laserontharing. 

Resultaat

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de warmte uit de huid te halen. Dezelfde dag kan de huid nog rood en plaatselijk iets gezwollen zijn. Tussen de behandelingen mogen de haartjes enkel geschoren of geknipt worden.
Gemiddeld zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig om een blijvend resultaat van 80-90% haarreductie te verkrijgen.
Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden door hormonale invloeden, medicijngebruik of erfelijke aanleg. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandelingen optreden en een onderhoudsbehandeling wordt indien nodig geadviseerd.
De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek het verwachte resultaat en de benodigde behandelingen bespreken.

Meest gestelde vragen over laserontharing

Hoe onderscheidt laser zich van IPL?

Bij een laser wordt er gebruik gemaakt van één golflengte en bij IPL wordt er gebruik gemaakt van een spectrum van golflengtes. Een laserbehandeling werkt daarom selectiever en richt zich enkel op het haarzakje in plaats van op de omliggende huid. Hiermee worden snellere en betere resultaten bereikt. IPL werkt minder selectief, waardoor er licht (en dus warmte) verloren gaat. IPL behandelingen werken daardoor minder effectief en/of het resultaat laat langer op zich wachten.

Hoe verloopt een laserbehandeling?

Allereerst worden de instellingen bepaald, gevolg door het desinfecteren van de huid en het afscheren van de haren. Als het gebied haarvrij is, wordt er een proefpuls gezet. Nadat de juiste instellingen zijn bepaald, wordt het gehele behandelgebied behandeld. De behandeling is niet gevoelloos, maar wordt meestal goed verdragen. Het gevoel kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekjes tegen de huid. Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn, de huid kan rood worden en zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, meestal binnen 48 uur. Je kunt eventueel wat extra nakoelen met een coldpack mocht je hier behoefte aan hebben.

Wordt een laserbehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Als je aanvullend verzekerd bent, dan wordt de behandeling mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar je polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Een laserbehandeling met het HIT handstuk is geschikt voor het lichaam en deze is vrijwel pijnloos. Het Chilltip handstuk wordt o.a. in het gezicht gebruikt en biedt verkoeling tijdens de behandeling, maar kan als gevoelig worden ervaren. Het voelt alsof kleine elastiekjes tegen de huid aanschieten. Na de behandeling wordt de huid gekoeld en kalmeren we de huid met een Aloë Vera gel.

Hoe ziet mijn huid eruit na een laserbehandeling?

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn, de huid kan rood worden en lichte zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen normaliter binnen 48 uur. Micro-korstvorming is soms ook mogelijk, maar komt enkel voor bij een hoge haardichtheid en dicht haar.

Locatie

Zevenblad 42
5803LZ Venray

Openingstijden

Vrijdag 09.00-20.00 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur
Op andere dagen op afspraak

Aangesloten bij

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING


©2021 - JC Huidkliniek | ontwerp en realisatie Studio Coppis