Goedaardige huidbultjes

Storende plekjes, vlekjes of bultjes? Bij JC Huidkliniek kunnen we verschillende huidoneffenheden en huidbultjes eenvoudig en snel verwijderen.
De meest voorkomende huidoneffenheden zijn ouderdomswratten, steelwratten, gerstekorrels en dermatosis papulosa nigra. Ze komen meestal voor in het gezicht, hals, decolleté, oksels en onder de borsten. Het is niet geheel duidelijk hoe deze huidoneffenheden ontstaan, maar de volgende factoren kunnen een rol spelen: genetische aanleg, leeftijd, hormonen, schuring van kleding, overgewicht, contact met sieraden of een slecht genezen wondje. Blootstelling aan zonlicht zou daarnaast een grote rol spelen bij het ontstaan van ouderdomswratten. De verschillende soorten bultjes en oneffenheden kunnen cosmetisch storend zijn, maar het zou ook tot irritatie kunnen leiden van de huid (zoals een steelwratje onder de oksel of bij de bh-rand).

Behandelwijze

Goedaardige huidbultjes zijn vaak makkelijk te behandelen en in veel gevallen is één behandeling nodig om deze effectief te verwijderen. In sommige gevallen – met name bij grotere bultjes/oppervlakte – is een tweede behandeling noodzakelijk.
JC Huidkliniek verwijdert goedaardige huidbultjes met een curettering of middels elektrocoagulatie. Bij elektrocoagulatie wordt door middel van een cauteerstift het huidbultje verhit, waardoor het weefsel wordt verschroeid. Een currettering wordt gebruikt om het overschot aan weefsel af te schaven. Tijdens het intakegesprek zal er worden bepaald welke techniek wordt toegepast.

Wil jij weten welke behandeling voor jou geschikt is?
Ik vertel je er graag meer over tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Locatie

Zevenblad 42
5803LZ Venray

Openingstijden

Vrijdag 09.00-20.00 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur
Op andere dagen op afspraak

Aangesloten bij

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING


©2021 - JC Huidkliniek | ontwerp en realisatie Studio Coppis