Acnetherapie

Heb jij alle middeltjes van de drogist al geprobeerd, maar helaas zonder resultaat? Acne is een veel voorkomende aandoening, waardoor je erg onzeker kan worden over je huid. JC Huidkliniek biedt een behandeltraject waardoor de acne effectief wordt aangepakt, zodat jij weer lekkerder in je vel zit. Medische thuisproducten van ZO Skin Health in combinatie met behandelingen in de kliniek zijn dé oplossing om acne snel en blijvend te verminderen.

Werking

De medische thuisproducten van ZO Skin Health leveren hoogwaardige ingrediënten in de juiste huidlaag af, waardoor talg effectief wordt verminderd.
Je ontvangt een gepersonaliseerd ochtend- en avondprotocol, met daarbij de nodig begeleiding en uitleg. Deze producten dienen als basis van de behandeling, omdat tweemaal daags je huid reinigen en behandelen tot wel 70% vermindering kan geven, zelf als er geen behandeling in de kliniek aan te pas komt!

Om het optimale resultaat te behalen worden behandelingen in de praktijk aangeraden.
Deze behandeling omvat een dieptereiniging, waarbij de onzuiverheden worden verwijderen. Mogelijk wordt in overleg ook een chemische peeling toegepast. De behandelingen in de kliniek zullen met name in het begin frequenter plaats vinden, om de actieve acnehuid intensief te behandelen.
Als de acne onder controle blijft, dan zijn onderhoudsbehandelingen aan te raden. De huidtherapeut houdt jouw huid dan in de gaten, zodat het resultaat behouden blijft.

Voor wie

Acnetherapie is geschikt voor iedereen die last heeft van onzuiverheden in milde, matige of ernstige vorm in het gezicht en/of het lichaam. Heb jij enkel wat kleine puistjes of mee-eters? Ook dan bieden wij een behandeling op maat. Tot slot is acnetherapie ook geschikt voor rest acne (milde acne en langdurige vlekjes na doorgemaakte acne) en hydradenitis suppurativa (ontstekingen in de oksels of liezen).

Resultaat

Het resultaat van acnetherapie is een schone, gladde en rustige huid met weinig tot geen ontstekingen. Acne wordt door veel verschillende factoren beïnvloed, waardoor het vaak een langdurig behandeltraject kent. Het gebruik van thuisproducten is dan ook essentieel om een doeltreffend en snel resultaat te bereiken. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut meer informatie kunnen geven over het te behalen resultaat en de duur.

Meest gestelde vragen over acnetherapie

Wordt een acnebehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Als je aanvullend verzekerd bent, dan wordt de behandeling mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar je polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Let op: de medische thuisproducten van ZO Skin Health wordt in geen enkel geval vergoed door de zorgverzekeraar.

Is een acnebehandeling in de kliniek pijnlijk?

Tijdens een acnebehandeling in de kliniek worden ontstekingen, mee-eters en onzuiverheden geledigd door deze uit te drukken. De huidtherapeut is hier zeer gespecialiseerd in, waardoor de omliggende (gezonde) huid intact blijft. Daarnaast gaat ze snel en doeltreffend te werk, waarbij ze altijd goed kijkt wat een cliënt kan verdragen. Het is niet geheel pijnloos, maar over het algemeen wel goed te verdragen.

Wat merk ik van de medische thuisproducten van ZO Skin Health?

Tijdens het intakegesprek zal er een persoonlijk behandelprotocol van ZO Skin Health worden geadviseerd, waarbij de mate van acne het uitgangspunt is. Het dagelijks gebruik van de producten van ZO Skin Health, zorgt ervoor dat de huid de juiste voedingsstoffen ontvangt om talg te elimineren, huidtextuur te verbeteren en oppervlakkige littekentjes te vervagen. Na de eerste twee weken is de huid meestal zichtbaar zachter en gladder. Door de hoge concentraties van ingrediënten, kan de huid de eerste maand tot twee maanden (afhankelijk van productkeuze) wat rood zien, schilferen en wat branderig aanvoelen. De huidtherapeut biedt hierbij de nodige coaching en begeleiding om door deze reactiefase heen te komen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Acnebehandelingen in de praktijk beginnen vaak 2 tot 3 weken nadat met de producten van ZO Skin Health is gestart. Vervolgens zal in het begin iedere twee tot vier weken een behandeling plaats vinden. Zodra de huid rustiger wordt, zal de behandelfrequentie afnemen. Om het resultaat te behouden dien je de medische thuisproducten van ZO Skin Health te blijven gebruiken en daarnaast zijn onderhoudsbehandelingen aan te raden (bijvoorbeeld iedere 2 tot 3 maanden).

Hoe ziet mijn huid eruit na een acnebehandeling in de kliniek?

Na de behandeling ziet de huid er wat roder uit en her en der kunnen er wat korstjes zichtbaar worden (met name als er meerdere grote ontstekingen aanwezig waren). De huidtherapeut kan na de behandeling producten van Colorescience aanbrengen, welke zorgen voor bescherming, camouflage en verbetering van de huid. Na de behandeling kunnen dagelijkse bezigheden meteen worden hervat.

Hoe ziet een acnebehandeling in de kliniek eruit?

De huidtherapeut start met een reiniging van de huid, gevolgd met een exfoliërende scrub. Vervolgens wordt de dieptereiniging uitgevoerd, waarbij de ontstekingen en mee-eters worden behandeld. Indien gewenst wordt daarna een kalmerend en zuiverend masker aangebracht. De behandeling wordt tot slot afgesloten met de hoogwaardige producten van ZO Skin Health. Deze producten zitten vol anti-oxidanten, DNA herstellende enzymen, kalmerende ingrediënten en krachtige zonbeschermers, die zorg voor een gehydrateerde en beschermde huid.

Locatie

Zevenblad 42
5803LZ Venray

Openingstijden

Vrijdag 09.00-20.00 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur
Op andere dagen op afspraak

Aangesloten bij

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING


©2021 - JC Huidkliniek | ontwerp en realisatie Studio Coppis